:: TKD VYÖKOEVAATIMUKSET

Northern Stars listaa ohessa ITF Taekwon-Do:n vyökoevaatimukset. Nämä vyökoevaatimukset ovat suuntaa antavia ennenkuin nämä ovat seuran päävalmentajan vahvistamat, joten tämä teksti muuttuu kun mestari Feller on katsonut ja tarvittavat muutokset tehnyt. Terminologiaa ja vaatimuksia tullaan päivittämään soveltuvin osin vastaamaan Northern Stars TKD:n opetussuunnitelmaa. 

Ennen vyökokeeseen osallistumista stars-oppilaan tulee osoittaa seuran opettajille harjoitusten aikana pystyvänsä suorittamaan jokaisen osa-alueen vaadittavat tehtävät riittävällä taidolla. Harrastajan tulee myös osoittaa aktiivisuus osallistumalla säännöllisesti harjoituksiin ennen vyökoetta. Yleensä vyökokeisiin sisältyy aina kunkin vyökokeen vaatimustaso mutta myös aikaisempien vyökokeiden sisältö, eli vyökoesuoritukset ovat progressiivisia. Seuran perusperiaatteiden mukaan murskaus lautoihin on yleensä sallittua vasta 16 vuotta täyttäneille.

Vyökokeen arvostelija voi tarvittaessa (halutessaan) muuttaa vaatimuksia oman harkinnan mukaan ottaen huomioon kokelaan iän, kunnon tai muun vyökokeen suorittamisen kannalta huomioitavan asian. Vyökokeessa arvosteltavat osa-alueet pitävät sisällään tekniikat, liikesarjat, ottelun, murskauksen, itsepuolustuksen sekä teorian.

TAEKWON-DON PERUSPERIAATTEET

Kohteliaisuus Ye Ui
Rehellisyys Yom Chi
uutteruus In Nae
Itsehillintä Guk Gi
Lannistumton henki Baekjul Boolgool

KELTAINEN VYÖ (8. KUP)

TEKNIIKAT