A-tytöt SM-sarjaan

10.09.2018

Erittäin mielenkiintoinen viikonloppu takana A-tyttöjen SM-sarja karsinnoissa Jyväskylässä. Turnausennakossa jo aavisteltiin tiukkaa ja tasaista alkulohkoa joka osoittautuikin ennakkoarvioiden veroiseksi. Kolme joukkuetta lohkosta jatkaa kauttaan ylimmällä sarjatasolla ja VSS:n nuori joukkuekin sai taatusti hyvää oppia tulevaisuuteen.  Jatkoon menivät suoraa ja puhtaalla pelillä lohkon ehdoton ennakkosuosikki PSS, Jyväskylän oma ylpeys 02 sekä Northern Stars.

Joukkueemme starttasi kotihallilta lauantaiaamulla ani varhain kohti Jyväskylää ja jo tuolloin saimme todeta että turnausennakossa mainostettu joukkueen hyvä terveystilanne oli parissa vuorokaudessa vaihtunut alustavaksi epätoivoksi, enemmän tai vähemmän sairaana tai loukkaantuneena oli useampi tyttö suunnitellusta pelaavasta kokoonpanosta. Onneksi olimme kuitenkin jo etukäteen huomioineet mahdollisuuden tähän ja lähdimme matkaan erittäin suurella ryhmällä. Tästä huolimatta sunnuntaiaamulla jouduimme tarttumaan puhelimeen ja hälyttämään lisäapuja kotiseuduilta avuksemme. Onneksemme B-tytöistä mukaan tulleet tytöt osoittivat erinomaista seurahenkeä ja tekemistä kaukalossa antaen isosiskoille mahdollisuuden hyvään turnaukseen.

Ensimmäisenä vastustajana lauantai-iltapäivällä oli kotijoukkue 02, jonka onnistuimme vuosi sitten pudottamaan jatkokarsintavaiheessa erittäin niukasti. Nyt oli odotettavissa tiukka ja tasainen peli, joka toteenkävikin heti alkuvihellyksestä lähtien. Molempia joukkueita jännitti ensimmäinen peli ja sen tärkeys. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa ottaa pelin hallinta itselleen mutta varsin tasaisissa merkeissä kuljettiin läpi ottelun. Kokonaisuutena tilastojen valossa olimme kuitenkin hallitsevampi osapuoli ja voitimme vaaralliset maalintekopaikat. Ottelu säilyi maalittomana viimeiselle kahdelle minuutille saakka, vaikka toimitimme hienon kulmavaparin jälkeen pallon Jyväskyläläisten verkon perille eivät tuomarit sitä kuitenkaan hyväksyneet. Videolta tilannetta useammasta kulmasta ja useaan kertaan tarkasteltuna tilanne oli kuitenkin selkeästi hyväksyttävä, joten koimme kokeneemme pienoista vääryyttä tilanteessa. Toki pitää muistaa että tilanteet tulevat äkkiä eikä tuomarilla juurikaan ole aikaa reagoida ratkaisuihinsa joten saamme tyytyä tähän. Hyvin pian tämän jälkeen 02 onnistui kuitenkin toimittamaan pallon erinomaisesti torjuneen maalivahtimme selän taakse sekavan maalinedustilanteen päätteeksi ja koska pelikellossa ei ollut enää paljoa jäljellä jäi lopullinen rynnistyksemme varsin pieneksi. Edelleen saimme kokea maalinteon haasteellisuuden erittäin tutuksi ystäväksi joukkueessamme. Lopputoloksena avausottelusta oliki 0-1 tappio.

 

Kaikkineen ensimmäinen peli avasi kuitenkin useita lukkoja ja lievitti jännitystä joten pienen levon ja hotellilla käynnin jälkeen hallille ilmestyi erittäin hyvä ilmeinen joukkue valmiina kohtaamaan naapurikaupungin Vihdin tytöt. Vihti oli liikkeellä erittäin nuorella joukkueella joka oletettavasti haki ensisijassa laadukkaita ja opettavaisia pelejä lahjakkaille tulevaisuuden pelaajille. Tässä ottelussa onnistuimme maalinteossa varsin kohtuullisesti, vaikkakin vastustajan maalivahti esitti lukuisia erinomaisia torjuntoja. Samoin Vihtiläiset lähtivät erittäin aktiivisesti vastahyökkäyksiin heti siihen tilaisuuden saatuaan. Lopussa taululla pysyivät kuitenkin 8-3 voittonumerot meidän eduksemme.

 

Iltapelin jälkeen siirryimme majoitukseen lepäämään sekä lataamaan akkuja. Fyysisesti ja henkisesti raskas päivä oli verottanut tyttöjen voimat varsin mukavasti joten yöpuulle pääsimme jo hyvissä ajoin koko joukkueen voimin. Aamulla ei ollut edes kiirettä herätä koska ensimmäinen peli oli vasta klo 12, joten ehdimme tutustua kauniin Jyväsjärven maisemiin kevyellä aamureippailulla. Aamiaisen jälkeen siirryimme vähitellen takaisin pelipaikoille ja valmistauduimme kohtaamaan lohkon ehdottoman ennakkosuosikin PSS:n. Valmennus ehti käydä monenlaisia spekulaatioita ottelusta sekä sen vaikutuksesta lopulliseen karsintalohko sijoitukseen. Lisäksi tytöille luvattiin melkoinen lupaus mikäli tietty tulos toteutuu. Nyt jälkikäteen on hyvä todeta että onneksi näin ei päässyt kuitenkaan käymään.

PSS ottelussa saimme unelma alun kun reilun kuuden minuutin kohdalla onnistuimme toimittamaan pallon erinomaisesti läpi ottelun torjuneen PSS maalivahdin selän taakse. Valitettavasti heti aloituksen jälkeen koimme vajaan minuutin tehojakson Porvoolaisilta jolloin viimeistelivät kaksi hienoa maalia. Pelillisesti ottelu oli erittäin tasainen ja ainakin omasta näkemyksestämme olisimme hyvinkin voineet lunastaa aiemmin spekuloidun lohkon ykköspaikan myös itsellemme. Kokonaisuutena ottelu oli joukkueeltamme kuitenkin turnauksen parasta tekemistä ja PSS:n maalivahdin lähes maagiset torjunnat estivät toiveemme suorasta lohkovoitosta. Lopputulos ottelusta olikin 1-2 tappio. Tappiosta huolimatta taiston tauottua penkille tuli ryhmä josta huokui paitsi taistelutahtoa myös itseluottamusta Joten ratkaisevaan karsintaotteluun voimme lähteä luottavaisin mielin.

 

Ruokailun ja pikku levon jälkeen alkoi välitön valmistautuminen the otteluun josta toinen joukkue joutuisi poistumaan kotiin tappion karvas kalkki suussaan.

Vastaan asettui aiemmilta kausilta tuttu Steelers Hämeenlinnasta, joka oli onnistunut pelaamaan itsensä tiukkojenkin vaiheiden jälkeen oman kovan lohkonsa kakkoseksi. Hämeenlinnalaisten riveissä viilettää myös aiemmin meillekin tuttu tyttö, joten tämä toi varmasti oman lisämausteensa molempien joukkueiden valmistautumiseen.  Otteluiden alut ovat erittäin tärkeitä ja onnistuimmekin heti alusta lähtien luomaan muutaman varsin laadukkaan maalintekopaikan, jotka kuitenkin vesittyivät vastustajan maalivahtiin ja erintomaiseen puolustuspelaamiseen. Vajaan viiden minuutin pelin jälkeen onnistuimme tekemään ottelun avausmaalin ja sen jälkeen oli huomattavasti helpompi ja vapautuneempi jatkaa jännittävää peliä. Läpi pelin olimme ainakin omasta mielestämme hallitsevana osapuolena, toki teräsmimmeilläkin oli omat tilaisuutensa ottaa peli omiin käsiinsä. Lopun tiukka takaa-ajo tuottikin Hämeenlinnalaisille lukuisia maalipaikkoja joista selviydyimme tuurilla ja taistelulla yhtä kertaa lukuunottamatta.

 Riemukkaiden voitonjuhliemme alkaessa taululla komeilivat 3-1 voittonumerot meille. SM-sarjapaikka oli lunastettu! Ja millä tavalla! Joukkueestamme oli sairastuvalla tai muutoin kärsi pikku loukeista niin moni tyttö että valmennusta todella hirvitti hetkittäin. Tytöt osoittivat kuitenki erittäin suurta sydäntä ja lopullisen avun toivat apuun pyyteettömästi rientäneet B-tytöt jotka saivat samalla hyvää kokemusta kohtuu kovista peleistä.

Joukkueemme onnistujiin pitää ehdottomasti lukea molemmat maalivahdit, jotka antoivat joukkueelle oikeasti mahdollisuuden pelata voitosta kaikissa neljässä pelissä. Joukkueeseen tälle kaudelle paluun tehnyt Jasmin Jänkä pelasi suuret minuutit isolla itseluottamuksella ja loistavasti peliä avaten. Viimeisinä mutta ei todellakaan vähäisimpinä joukkueeseen ÅIF yhteistyön ansiosta liittyneet Viktoria Myllylä joka raastoi, riipi ja taisteli kuin olisi aina kuulunut joukkueeseen. Samoin Sandra Ojanen onnistui erityisesti siinä asiassa joka on aiemmin ollut meille haasteellista eli maalinteossa.

Koko joukkue on kuitenkin tekemisellään paitsi ansainnut kiitoksen ja SM-sarjapaikan myös osoittanut että osaavat pelata nykyaikaista salibandyä sekä sitoutua tekemään asioita yhdessä. Joukkueestamme lähti viime kauden jälkeen suuri osa johtajuutta ja kokemusta mutta viimeistään nyt ovat tytöt osoittaneet että nämäkin suuret ja vaativat saappaat on täytetty. Matka ja taistelu jatkukoon. Odotettavissa on erittäin mielenkiintoinen ja tasokas A-tyttöjen SM sarja, johon pääsemme antamaan oman panoksemme erittäin tyytyväisinä.

Ratkaisevassa karsintaottelussa on aina toisen joukkueen valitettavana kohtalona jäädä sarjan ulkopuolelle. Tänään sen kohtalon valitettavasti koki Steelers. Joukkueen tunteet olivat heti ottelun päätyttyä ymmärrettävästi erittäin apeat. Totuus on kuitenkin se että Hämeenlinnalaiset eivät todella antaneet voittoa helpolla vaan saimme tehdä todella kovan työn ansaitaksemme sarjapaikan. Kiitos Steelers tiukasta ottelusta, ja anteeksi.

26.08.2019STARS B1 SM-sarjaan!
13.10.2018A-tytöillä kauden kotiavaus sunnuntaina!
10.09.2018A-tytöt SM-sarjaan
16.08.2017A-tyttöjen SM-karsintojen ennakko
18.11.2016B-tyttöjen jäähallipelissä luvassa laatusäbää!
11.11.2016Isänpäivän kunniaksi luvassa taisteleva ja lämminhenkinen ottelu!
21.10.2016Tähdet haastavat sarjakärjen Ylöjärvellä!
10.10.2016B-tytöille täysi pistepotti Mynämäeltä!
09.10.2016Nälkäiset Starsin B-tytöt lähtevät hakemaan pisteitä Mynämäeltä!
07.10.2016B-tyttöjen toisessa SM-sarjan pelissä vastaan asettuu Rankat Ankat!

Siirry arkistoon »