B-tyttöjen jäähallipelissä luvassa laatusäbää!

18.11.2016

Vihdoin koittaa odotettu päivä! Lähes koko kauden olemme odottaneet tätä nimenomaista kohtaamista kun B-tyttöjen SM-sarjassa käydään paikallispeli vailla vertaa. Vastassa tuttu EräViikingit ja kirsikkana kakun päällä kotipeli ja pelipaikkana Espoon Metro areena. Tytöt ovat kunnossa eikä pelipaikassakaan ole moitteen sijaa, joten ilmassa on todellakin suurta urheilujuhlan tuntua.

Vastustajamme on joukkue maailman suurimmasta salibandyseurasta joten siltäkin osin puitteet ovat kunnossa. Sarjataulukkoa ja pisteitä on turha edes katsojien seurata, vastustajamme on pelannut pelinsä kovia vastustajia vastaan ja pelit ovat pääsääntöisesti olleet tasaisia. Nuorella joukkueella on kuitenkin opittavaa ja varmasti tulevat kauden edetessä oppimaan ja kehittymään myös pelillisesti. Totuus on kuitenkin se että vastustaja on tehnyt vain kaksi maalia vähemmän kuin me. Toisaalta omissa on soinut jokusen kerran meitä enemmän.

Viikko sitten pelattu Loisto peli toimi tappiosta huolimatta hyvänä valmisteluna tulevaan koitokseen. Pyrimme joukkueena saamaan mukaamme hyvät asiat ja hetket jotka olivatkin varsin helposti esiin kaivettavissa. Joukkueemme kykenee olemaan todella taistelutahtoinen niin halutessaan ja Eräviikingit saavatkin kokea ärsyyntyneen tähtikatraan taisteluhalun koko 60 minuuttisen pelin ajan. Valitettavasti Loisto pelissä valmennus ei ollut riittävän hereillä ja saimme aikaiseksi vain välähdyksen omaisia hetkiä jolloin kykenimme laittamaan vastustajamme tiukoille. Loistolla oli kuitenkin muutama yksilö jotka omalla henkilökohtaisella taidollaan ratkaisivat hyvinkin pitkälle koko ottelun. Nyt on valmennuskin tehnyt kotiläksynsä erinomaisesti, yhtäkään kiveä ei ole jätetty kääntämättä valmennuksellistenkaan seikkojen osalta. Kuvittelemme tietävämme miten EräViikingit peliään pelaa ja olemme siihen varautuneet. Ainoa hankaluus asiassa on EräViikinkien valmennus joka omaa aivan käsittämättömän tietotaidon tyttösalibandyn pelaamisesta ja pelin yleisistä taktisista lainalaisuuksista, joten he taatusti pyrkivät muuttamaan pelitapaansa mikäli pääsemme liian lähelle. Toisaalta olemme kyllä valmistautuneet siihenkin ja tarvittaessa kykenemme muuttamaan omaakin pelitapaamme.

Kuluneella viikolla olemme saaneet harjoitella terveenä ja saammekin kasaan täyden pöytäkirjan erittäin motivoituneita ja näyttämisen haluisia tyttöjä. Kykenemme pelille koko joukkueen voimin, joten oletettavaa on, ettei kenenkään jalka ala painaa pelin edetessä. Tytöt ovat sisäistäneet tilanteen merkityksen ja valmistautuminen otteluun onkin alkanut välittömästi maanantain harjoituksissa. Harjoittelun pääpainona on ollut puolustusalueen puolustuspelaaminen ja varsinkin oman maalin edusta koska olimme Loistoa vastaan hetkittäin varsin lampaita siinä kamppailtaessa. Lupaan että oman maalimme edustalla ei taatusti ole yhtään ylimääräistä aikaa EräViikinkien pelaajilla. Toinen harjoittelun teema on ollut hyökkäyspelaamisessa, jossa pyritään pääsemään enemmissä määrin pois raiteilta ja tekemään pallottomina oikeanlaisia ratkaisuja peliä edistääksemme. Mielenkiintoista nähdä miten olemme onnistuneet tehtävässä. Luotto omiin on kuitenkin kova.

Vastustajamme olemme kohdanneet muutaman kerran tällä kaudella ennakkoon. Tärkeimpänä on Loisto Cupin tappio, josta taatusti olemme oppineet paljon asioita joilla vältämme samanlaisen kohtelun tällä kertaa. Kuten jo edellä mainittiin on vastustajalla varsin nuori joukkue joka pelaa erinomaista kautta C-tyttöjen SM-sarjassa. Isommissa tytöissä on alku ollut hieman hankalampaa mutta eroa meihin ei kuitenkaan ole kuin kaksi voittoa. Tästäkään syystä emme voi lähteä leväperäisesti liikkeelle. Vastustajalla on varmasti laittaa pelille myös laaja ja nälkäinen tyttölauma josta voidaan esille nostaa mm. #85 Elina Niemi joka ratkaisi  voiton mm. 01 ikäluokan talenttien loppuottelussa Suomen siniselle tänä syksynä. Elina kykenee pelaamaan erinomaisesti mitä paikkaa tahansa ja on alati vaarallinen erityisesti hyökkäyssuuntaan. Hyökkäyspelin alimmaisena häärivä # 86 Anni Räsänen on erittäin pallovarma ja hyvä tekemään peliä liberon paikaltaan. Hyökkäyssuuntaan tehokkaimmin on pelannut # Anna Järvelä, jonka kanssa saamme olla taatusti tarkkana puolustuspelaamisessamme. Kaikesta huolimatta Eräviikinkien vahvuus on nimenomaan joukkuepelaamisessa, jolloin kuka tahansa pelipäällä ollessaan voi ratkaista ottelun.

Meidän tavoitteena on pelata joukkueena paras peli ikinä, on tulos minkälainen tahansa. Voitosta toki lähdemme taistelemaan kynsin hampain emmekä siitä helpolla luovuta. Yhtään yksittäistä pelaajaa en nyt nosta esille. Viikon harjoittelun perusteella koko joukkue on tulikuumana ja valmiina pelille. Tytöt ovat hoitaneet kaiken valmistautumisen otteluun erittäin huolellisesti. Alkulämpöönkin otetaan mukaan muutama uusi juttu joilla toivottavasti olemme valmiita heti pelin alkuun.

Toivotamme kaikki sydämellisesti tervetulleiksi katsomaan pääkaupunkiseudun paikalliskamppailua Espoo- Helsinki- akselin paremmuudesta. Puitteet ovat loistavat ja molempien joukkueiden tytöt todella ansaitsevat tukenne omilleen tilaisuudessa joita ei varmastikkaan kovin monia peliuran tähän mennessä ole tytöille vielä eteen tullut.

Tervetuloa ErVi - ME olemme valmiimpia kuin koskaan ennen!

26.08.2019STARS B1 SM-sarjaan!
13.10.2018A-tytöillä kauden kotiavaus sunnuntaina!
10.09.2018A-tytöt SM-sarjaan
16.08.2017A-tyttöjen SM-karsintojen ennakko
18.11.2016B-tyttöjen jäähallipelissä luvassa laatusäbää!
11.11.2016Isänpäivän kunniaksi luvassa taisteleva ja lämminhenkinen ottelu!
21.10.2016Tähdet haastavat sarjakärjen Ylöjärvellä!
10.10.2016B-tytöille täysi pistepotti Mynämäeltä!
09.10.2016Nälkäiset Starsin B-tytöt lähtevät hakemaan pisteitä Mynämäeltä!
07.10.2016B-tyttöjen toisessa SM-sarjan pelissä vastaan asettuu Rankat Ankat!

Siirry arkistoon »