Kuva: Uuden pelaajan liittyminen joukkueeseen

SALIBANDY - PELI MEILLE KAIKILLE!
Salibandy on vauhdikas peli, jota voi harrastaa ympäri vuoden. Salibandy on yksi suosituimmista joukkuelajeista ja vienyt mukaansa jo tuhansia ja tuhansia eritasoisia ja ikäisiä pelaajia. Lajin helppoudesta kertoo se, että aloittaminen on helppoa: sisäpelikengät, suojalasit ja maila ja ei muuta kuin kentälle. Toisaalta monipuolisuutensa ja pelinopeutensa puolesta salibandy tarjoaa haasteita ja mahdollisuuden kehittyä pelaajana vielä  vuosienkin jälkeen.

Northern Stars tarjoaa Espoon alueella tyttö- ja naisikäisille pelaajille harjoittelumahdollisuuden. Seura on perustettu vuonna 2014, joten seura on vielä suhteellisen nuori. toisella toimintakaudella 2016/2017 Northern Starsin pelaajistossa on yhteensä 153 lisenssipelaajaa. Seuran tavoitteena on tarjota jokaiselle pelaajalle virikkeellinen toimintaympäristö. Tätä pyrimme kausi kaudelta rakentamaan ja toimintaamme kehittämäänä. 

Mikäli salibandy olisi juuri se, mikä kelpaisi sinulle tai tyttärellesi, niin toivomme, että meillä olisi tarjota teille riittävät harrastamisen puitteet.

1. JÄTÄ YHTEYSTIEDOT
Jätä yhteystietosi lomakkeen kautta. käymme päivittäin katsomassa ilmoittautuneet ja tarjoamme mielestämme sopivaa ryhmää. Mikäli syystä tai toisesta sopivaa ryhmää ei löydy, toivomme sen löytyvän alueen muista laadukasta toimintaa tarjoavista salibandyseuroista. 

2. SAAT YHTEYDENOTON
Ohjaamme seuran puolelta yhteydenotot ikäluokan joukkueen valmentajille sekä joukkueenjohtajalle. Heiltä voi kysyä tarkemmin harjoituksista, sisällöistä, kausimaksuista sekä muista askarruttavista kysymyksisä. Seuralla on myös aikuiseen ikään ehtineille pelaajille eritasoisia aikuisten joukkueita. Ota rohkeasti vain yhteyttä.

3. TUTUSTU TOIMINTAAN
Tuumasta toimeen. Parhaiten se selviää, onko salibandy juuri sinun juttusi, jos tulet sitä kokeilemaan. yleensä harjoituksia on joukkueesta riippuen noin 2-4 kertaa viikossa, joten toivottavasti mukaan löytyy miellyttäviä harjoittelumahdollisuuksia. Muutaman viikon kokeilu ei mitään maksa ja samalla on mahdollisuus tutustua myös valmentajiin, kanssapelaajiin sekä toimintaympäristöön.

Mukaan tarvitset:
  • Ulkoiluvarusteet (mikäli joukkueella on pieni reippailu ulkona ennen varsinaista salivuoroa)
  • Sisäpelikengät
  • Urheilulliset sisäpelivarusteet (T-paita, shortsit ja/tai verryttelyhousut)
  • Juomapullo
  • Maila
  • Suojalasit
Mikäli pelaaja ei vielä omista mailaa tai suojalaseja, on salibandyhalleilla (K3 Sport Areena, THT-Center) myös mahdollisuus lainata mailaa sekä suojalaseja. Junioreilla suojalasit ovat pakolliset, niin peleissä kuin harjoituksissa. Mikäli et vielä tiedä tarkalleen millainen maila sinulle sopii (mailan pituus sekä mailan jäykkyys) niin valmentajilla on ammattitaitoa auttaa sopivan mailan valinnassa. Oileanlainen maila auttaa puhtaan tekniikan opettelun. Liian lyhyt tai liian pitkä maila saattaa vaikuttaa teknisten taitojen oppimiseen pitkällä ajanjanalla.

4. ILMOITTAUDU MUKAAN TREENEIHIN
Northern Starsin joukkueet käyttävät digitaalista, online ilmoittautumisjärjestelmää nimeltä NIMENHUUTO. Saat oman joukkueesi nimenhuutoon tunnukset vaikkapa joukkueenjohtajalta. Yleinen toimintatapa on ollut, että vähintään päivää ennen harjoituksia olisi harjoituksiin merkitty onko pelaaja tulossa vai ei. Tämä puolestaan helpottaa valmentajia suunnittelemaan etukäteen harjoituksista mahdollisimman tehokkaat ja kiinnostavat.

5. TREENAA JA PELAA!
Sitten ei muuta kuin treeniä ja peliä. Seuralla on käytännössä kolmea eritasoista harjoitteluryhmää. TIetyissä ikäluokissa harjoitteluryhmiä on vain yksi, osassa useita. Edustusjoukkueet harjoittelevat tavoitteellisesti noin 3-5 kertaa viikossa + vapaahetoiset aamu / iltaharjoitukset.  Haastajaryhmät harjoittelevat noin 2-3 kertaa viikossa ja harrasteryhmät noin 2 kertaa viikossa. Ymmärrämme toki, että pelaajistolla on muitakin harrasteita ja kannustammekin harrastamaan mahdollisimman monipuolisesti. 

Tervetuloa tutustumaan!

Kuva: Tyttösaliabndyn ikäluokat

TYTTÖJEN IKÄLUOKAT SALIBANDYSSÄ
Tyttösalibandyn sarjatasot poikkeavat poikien vastaavasta. Pojilla on jokaisessa nuorempien juniorien kirjaimissa numero kertomassa onko ovatko poikajuniorit esimerkisi E1 vai E2-ikäluokkaa. 

Tyttöjuniorien puolella sarjatasoilla, kuten G, F, E, D, C ja B pelaavat kahden eri ikäluokan pelaajat. Tässä poikkeuksena on A-tytöt, joissa on puolestaan kolmen eri ikäluokan (syntymävuoden mukaan) pelaajia.

Pelimuodot ovat myös alkujaan 4vs4 pelaajan pelejä pienennetyllä kaukalolla. Tästä siirrytään D-ikäisillä täysimittaisiin kaukaloihin (tai ainakin suurempiin) ja pelimuoto on 5 vs 5 peliä. Sarjat pelataan turnausmuotoisina ja peliaika on 3 x 15 minuuttia.
MAAJOUKKUETIE
Kauden 2016/2017 aikana Salibandyliitto on myös uudistanut pelaajapolkunsa ja uuden pelaajapolun nimi on "MAAJOUKKUETIE". Maajoukkuetiessä on n. kolme tapahtumaa vuodessa ja joukkueet voivat hakea osaksi maajoukkuetietä. Tyttöpuolella joukkueita otetaan ikäluokasta riippuen 6-8 joukkuetta per sarjataso (D, C ja B). Tämän lisäksi niistä joukkueista, jotka eivät ole joko hakeneet tai päässeet maajoukkuetielle, kasataan valitut pelaajat "United" joukkueisiin mukaan tapahtumiin.

Maajoukkuetien tapahtumat järjestetään Eerikkilän Urheiluopistolla. LIsää tietoa on MAAJOUKKUETIESTÄ on mahdollisuus löytää saibandyliiton sivuilta.