A-tyttöjen karsintaennakko

06.09.2018

A-tyttömme ovat valmistautuneet erittäin huolellisesti tulevaan viikonloppuun ja SM- karsintoihin. Joukkue harjoitteli ja pelasi erittäin kovalla intensiteetillä ennen viimeistelyleiriä, jolloin tarkoituksellisesti tytöt joutuivat äärirajoille sekä fyysisesti että henkisesti. Leirin jälkeen olemmekin keventäneet harjoittelua huomattavasti ja nyt pitäisi sekä jalan että pään olla jokaisella tytöllä valmis tiukkoihin otteluihin.

Oman joukkueemme terveystilanne on hyvä, leirin jälkeen kärsimme varsin laajasta flunssa-aallosta mutta nyt ovat kaikki terveenä pitkäaikaisloukkaantuneita lukuunottamatta. Aivan viime päivien aikana joukkueemme on saanut mukaan muutaman mielenkiintoisen uuden pelaajan, joista varmasti on iloa meille. ÅIF yhteistyön ansiosta saamme puolustukseen mukaan Viktoria Myllylän sekä hyökkäykseen viimekauden A-tyttöjen hopeamitalistin Lahdesta kun Sandra Ojanen liittyy myös joukkueeseemme. Lisäksi mukaan karsintoihin matkustaa myös kolme B-tyttöämme Hilda Stenvall, Sylvi Annaniemi sekä Venla Airaksinen. Näin saamme jokaiseen peliin täyden pöytäkirjan nälkäisiä pelaajia.

Olemme harjoittelussamme keskittyneet pelin kokonaisvaltaiseen kehittämiseen, joukkueemme jokaisen kentällisen valmius pelata erilaisilla taktiikoilla pitäisi olla varsin hyvä. Varsinaisesti emme omaa mitään yhtenäistä joukkuetaktiikkaa vaan jokaisen pelaajan olisi tarkoitus kyetä reagoimaan pelin kulkuun tiettyjen omien viisikon sisällä sovittujen lainalaisuuksien mukaisesti. Pelaajat ovat kehittyneet niin fyysisesti kuin peliälyllisestikin viime kaudesta ja harjoitusotteluiden lopputuloksista huolimatta usko omaan tekemiseen on edelleen vahva.
Yhteistyö ÅIF liiganaisten kanssa on mahdollistanut tytöillemme erittäin laadukkaan ja tasokkaan jakson harjoittelussa. Vauhtia ja tehoa onkin harjoittelussa riittänyt ja tekeminen tytöillä ollut erittäin sitoutunutta jonka tuloksista toivottavasti pääsemme nauttimaan viikonloppuna.

Seuraavassa lyhyet ennakot lohkon muista joukkueista

O2- Jyväskylä
O2 oli meillä karsintavastustajana jo viime vuonna ja silloinkin saimme aikaiseksi tasaisen ja tiukan ottelun, joka lopulta ratkesi aivan lopussa meidän eduksemme ja mahdollisti SM- sarjapaikkamme. Nyt Ampparit ovat vuoden kokeneempia ja suurelta osin pelanneet viime kaudella A-tyttöjen 1-divisioonan lisäksi myös naisten liigaa, joten kovista otteluista on varmasti kokemusta. Lisäksi kun joukkueen valmennuksesta vastaa entinen TU19 maajoukkueen valmentaja Kari Saukkonen on Jyväskyläläisillä myös valmennus korkealla tasolla. Pelaajistosta huomion arvoisia ovat varmasti ainakin hyökkäyspään erittäin taitavat Jessica Lustig, Kiia Avikainen sekä Alisa Pöyry. Lisäksi korviin on kuulunut tietoa että joukkueen maalivahti Miisa Salminen on kehittynyt huimin harppauksin, joten maalinteossamme joudumme olemaan jälleen kerran huolellisia. Toki laajalla ryhmällä operoiva amppariryhmä on kaikkieen erittäin tasokas ja haastava joukkue.


Vihdin salisudet
Joukkue on meille täysin uusi mutta kuitenkin miellyttävä tuttavuus. Joukkueen kotisivujen perusteella olemmekin joutuneet tekemään omat päätelmämme tulevasta vastustajastamme. Olettamuksen mukaan joukkueen runko muodostuu lahjakkaista B-ikäisistä tytöistä joita tukemassa on muutamia A-ikäisiä tyttöjä. Pelaajaluettelosta löytyy kuitenkin tuttuja tyttöjä aiemmilta vuosilta, esimerkiksi Tiuku Hyytiä pelasi viime kaudella varsin menestyksekkäästi SB Pron A-tyttöjoukkueessa. Lisäksi nuoren maalivahdin Jade Junkkarin taidot ovat päässeet julki mm. Allstars tapahtumissa. Salisusien yhdistelmäjoukkue yhdessä LoSB:n kanssa kilvoitteli samassa B-tyttöjen karsintalohkossa Northern Stars tyttöjen kanssa ja onnistui pelaamaan itsensä B-tyttöjen SM-sarjaan jatkokarsintojen kautta joten nuoremmasta ikäluokasta tulee varmasti useampiakin taitavia tyttöjä haastamaan omia tyttöjämme. Luvassa on taatusti mielenkiintoinen kohtaaminen naapuripitäjän tyttöjen kanssa.

Porvoon salibandyseura

Pessi ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Porvoolaiset jäivät viime kaudella sensaatiomaisesti ulos SM-sarjasta mutta loppukauden ratkaisevissa peleissä näyttivät mikä heidän todellinen tasonsa on ja nousivat upeasti haastamaan välierissä mestaruuden lopulta vieneen Loiston ja Pronssipelissä voittivat täysin ansaitusti Classicin ja sen ansiosta SM pronssia. PSS vilisee laadukkaita pelaajia, joista useampi on jo ansainnut kannuksensa maajoukkueessakin sekä tyttöjen että jopa naisten puolella. Joukkueesta voisi erikseen nimetä kaikki pelaajat kun haetaan erityisesti seurattavia pelaajia, joten yksilöihin ei mielestäni kannata mennä vaan Porvoo pelaa nimenomaan joukkueena. Erikseen on kuitenkin mainittava Kirkkonummi Rangersista Porvooseen siirtynyt erinomainen maalivahti Annika Hytönen, jonka torjunnoista mekin olemme saaneet nauttia muutama kausi takaperin. Toivottavasti Annika on toipunut maajoukkueleirillä sattuneesta loukkaantumisestaan.

Valmentaja Jouni Laakkonen sekä pelaajat Iida Willberg ja Nelly Baumgartner summaavat lyhyesti tuntemuksensa tulevasta viikonlopusta seuraavasti:


“Joukkue asetti itselleen kovan tavoitteen tälle kaudelle. Sen mukaan asetettiin vaatimustaso tekemiseen toukokuun alusta lähtien. Yksilöt ja ryhmä on tähän vastannut hyvin ellei jopa erinomaisesti. Tiivis ja toimiva yhteistyö Åif liigajoukkueen kanssa on tuonut raikkaan uuden tuulahduksen arkeen ja hyödyntänyt valtavasti molempia osapuolia. Jo nyt näkee että meidän tytöt ovat harpanneet seuraavalle tasolle. Vaikka joukkueen edellisten kausien luottopelaajia vanheni joukkueesta viisi kappaletta omista junnuista on kasvanut korvaajia ja moni ns rivipelaaja on noussut suurempaan rooliin. Oman NS perheen ulkopuolelta saatiin vielä neljä erinomaista uutta pelaajaa täydentämään ryhmäämme. Ryhmän vahvuus on edelleen joukkuepelien tärkein puoli eli yhdessä pelaaminen. Visio omasta pelistä on äärimmäisen kunnianhimoinen. Siihen tuskin koskaan päästään mutta jo tavoittelu varmasti kehittää kaikkia. Koko kesä on tehty kaikki niin hyvin kuin voidaan joten luottavaisina lähdetään SM- karsintaan.”
- Jouni Laakkonen: Päävalmentaja

”Vihdoin koittavan kauan odotetut SM-karsinnat. Olemma aloittaneet harjoittelun hyvissä ajoin ja tehneet parhaamme karsintaturnausta varten. Koko kesän ahkera treenaaminen pääseekin viikonloppuna kovaan testiin, kun vastaan tulee kovia joukkueita. Peleistä tulee varmasti tiukkoja ja jännittäviä ja saamme tehdä kaikkemme sarjapaikan saavuttaaksemme. Pelaajistosta huokuu jo innostus sekä pieni jännistys karsintapelejä ajatellen. Voimme kuitenkin lähteä karsintoihin luottavaisin mielin, sillä jokainen on antanut kesän treeneissä vähintäänkin kaikkensa!”
- Iida Willberg: joukkueen kapteeni

“ Tosi hyvä fiilis viikonloppua ajatellen! Jännittää aika paljon, mutta hyvällä tavalla. Itsellä on latautunut olo ja tuntuu, että koko joukkueella on. Tuntuu, että ollaan valmistauduttu tähän saakka mahdollisimman hyvin, viikkonlopun pelit ovatkin tärkeimpiä pelejä kauden tähän mennessä”.
- Nelly Baumgartner # 16

Pyrimme lähettämään otteluistamme live-lähetykset mikäli tekniikka antaa siihen mahdollisuuden. Kannattaa seurata seuran facebook- tiliä, jonne ilmoitamme linkit otteluihin.

Toivotamme kaikille karsintoihin osallistuville joukkueille onnea sekä tiukkoja pelejä. Toivotaan että SM- sarjaan päätyy kymmenen parasta joukkuetta ja tulossa on tasokas ja viihdyttävä kausi 2018-2019.

27.08.2019SB-Pro / Northern Stars A-tytöt SM-karsinnoissa
26.08.2019STARS B1 SM-sarjaan!
21.08.2019NORTHERN STARS TÄYTTÄÄ 5 VUOTTA!
20.10.2018A-tytöillä toinen kotipeli
13.10.2018A-tytöillä kauden kotiavaus sunnuntaina!
09.10.2018A-tytöt vierasotteluun Mosalle!
06.10.2018A-tytöt sarja-avaukseen hallitsevaa mestaria vastaan!
10.09.2018A-tytöt SM-sarjaan
06.09.2018A-tyttöjen karsintaennakko
28.08.2018A-tyttöjen kapteenisto valittu

Siirry arkistoon »