A-tytöt sarja-avaukseen hallitsevaa mestaria vastaan!

06.10.2018

 

 

Vihdoin myös A-tytöt pääsevät sarjapelien tunnelmaan kun tänään kohdataan Turussa hallitseva Suomen mestari FBC Loisto. Turkulaiset avasivat oman sarjakautensa jo eilen lauantaina Porvoossa ollen tylyjä vierailijoita emännälleen PSS:lle ja voittivat ottelun lopulta selvästi 8-2 ( 1-1, 3-1 ja 4-0). Ottelun alussa ilmeisesti Loiston valmennuksella oli hieman hankaluuksia saada joukkonsa pelaamaan haluamallaan tavalla ja ensimmäisen ottelun jännitys sekä puristus näkyivät otteissa. Vähitellen kuitenkin karstat hävisivät koneesta ja loppua kohden pelin taso Loistolaisten osalta nousi omalle tasolleen. Vastaamme asettuukin taatusti hyvä vireinen tyttöjoukkue jolta mitään emme tule helpolla saamaan. Pisteiden valossa Turkulaisista tehokkaimpina onnistuivat Sini Niinikoski sekä Laura Pakarinen (2+1) mutta kokonaisuutena koko joukkue pelasi loppua kohden peliään parantaen. Maalissa Minnie Heininen osoitti muutamalla huikealla torjunnallaan miksi on saanut jo mahdollisuuden esiintyä maajoukkuepaidassa. 

Karsintojen jälkeinen aika Turussa on hieman epäselvyyden peitossa matkareportterillemme mutta varmasti kovaa siellä on harjoiteltu ja kuten Loistolaiset sosiaalisen median videolla totesivatkin niin ilmeisesti kovaa pelaamistakin on harjoiteltu, koska Porvoossa saaliina oli siistiä peliä pelaavalle joukkueelle kokonaiset kahdeksan jäähyminuuttia, joista Ruotsin kaataja Ulla Valtola onnistui istumaan puolet. 

Oma tekemisemme karsintojen jälkeen olisi voinut sujua paremminkin, koska karsinnoissa alkanut sairausaalto kaatoi vähissä erin vuoteen pohjalle lähes koko joukkueemme. Tästä huolimatta terveenä olleet ovat saaneet toteutettua harjoituksissa ja harjoituspeleissä valmennuksen ennalta suunnittelemia asioita kuitenkin erittäin hyvin. Myös valtaosa osa joukkueemme pelaajista on jo päässyt sarjapelien tunnelmaan sekä omassa naisten 2-divisioonan turnauksessa että ÅIF:n liigapeleissä. Toivottavasti suurimmat hankaluudet olisi voitu jo näissä peleissä jättää taakse ja kentälle pääsisimme tekemään parhaamme sekä nauttimaan Sport Gardenin tunnelmasta. Vaikka Loisto-valmentaja Urhonen viimeksi eilen totesikin että Loisto pelaa aina loisteliaasti kotiluolassaan on hyvä kuitenkin muistaa viime kauden kamppailu jossa varsinaisen peliajan jälkeen taululla olivat tasalukemat vaikkakin lopulta Loisto oli ansaitusti voitokkaampi. Tästä johtuen tai huolimatta usko ja luottamus joukkueeseemme on vahva. 

FBC Loistolla on jälleen koossa joukkue, jolla taatusti on mahdollisuudet pelata voitokkaasti keväällä sarjan viimeinenkin peli. Joukkueen runko on pysynyt kasassa jo useita vuosia ja edelleen vahvistunut kuluvalle kaudelle erityisesti kun joukkueeseen on liittynyt Michelle Ekholm ( TPS) sekä Vilma Vastamäki ( Pelicans SB). Kun vanhoina pelaajina löytyy Ulla Valtola, Laura Pakarinen, Sini Niinikoski ja vastaavia nimiä niin tarjolla on varmasti yksi ikäluokan parhaista ja menestyksekkäimmistä joukkueista. Oman mielenkiintonsa ja haasteensa Loiston peluuttamiseen tuo varmasti eilisen pelin rasituksen lisäksi 9.10 pelattava naisten 1-divisioonan peli Pirkkalan Pirkkoja vastaan. Uskoisin kuitenkin että valmennus trio Pienihäkkinen, Urhonen ja Ojares  ovat pohtineet kuormituksen etukäteen sellaiseksi että tytöillä fysiikka ja peli-ilo riittävät paitsi näihin peleihin myös koko kaudelle. 

Itse pääsemme pelille parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, johon ei juurikaan yllätyksiä ketjukoostumustenkaan osalta ole tulossa. Pelillisesti toivoisimme hatusta löytyvän muutaman yllätyskanin joilla saisimme sekoitettua Loiston pelaamista. Lähtökohtana kuitenkin on riittävän hyvä valmistautuminen, kolmen kentän aktiivinen ja iloinen peli sekä perisyntimme maalintekotehottomuuden hylkääminen. Näiden kohtien toteutuessa uskoisimme olevamme kelpo vastus Turkulaisille. 

 

Lähetämme ottelusta livelähetyksen youtuben kautta, joten mikäli et pääse paikanpäälle katsomaan ja kannustamaan Stars-tyttöjä voit nauttia pelistä kotisohvalta. Linkin otteluun lisäämme facebook- tilillemme myöhemmin päivän aikana. 

27.08.2019SB-Pro / Northern Stars A-tytöt SM-karsinnoissa
26.08.2019STARS B1 SM-sarjaan!
21.08.2019NORTHERN STARS TÄYTTÄÄ 5 VUOTTA!
20.10.2018A-tytöillä toinen kotipeli
13.10.2018A-tytöillä kauden kotiavaus sunnuntaina!
09.10.2018A-tytöt vierasotteluun Mosalle!
06.10.2018A-tytöt sarja-avaukseen hallitsevaa mestaria vastaan!
10.09.2018A-tytöt SM-sarjaan
06.09.2018A-tyttöjen karsintaennakko
28.08.2018A-tyttöjen kapteenisto valittu

Siirry arkistoon »