A-tytöillä kauden kotiavaus sunnuntaina!

13.10.2018

 

 

A-tytöt kärsivät kohtuullisen selvän tappion EräViikingeille heidän kotikaukalossaan keskiviikkona numeroin 6-2. Oma pelimme ei ollut ensimmäisessä erässä lainkaan halutun kaltaista ja ErVi pääsikin nopeasti turvalliseen neljän maalin johtoon omien tyttöjen vielä ihmetellessä pelin kulkua. Onneksi toiseen ja kolmanteen erään tytöt saivat aikaiseksi selkeän tason noston ja sitä kautta tappiosta huolimatta hyvän fiiliksen tulevaan kotiavaukseen. 

Sunnuntai- iltana K3:lle vierailulle saapuva O2 Jyväskylästä on tuttu vastustaja jo karsinnoista pelaten vasta ensimmäistä kauttaan A-tyttöjen SM-sarjassa. Jyväskylässä on kuitenkin jo useamman vuoden ajan tehty tasokasta työtä tyttösalibandyn hyväksi valmentaja Kari Saukkosen johdolla ja nyt myös vanhimmissa tytöissä pelataan korkeimmalla sarjatasolla ansaitusti. Karsinnoissa kärsimme tappion jalkapallolukemin 0-1 ja varsinkin viimeisen erän maalitilanteet sekä maalien hyväksyminen jättivät ilmaan useammankin kysymysmerkin ja sitä kautta tyttömme ovat varmasti sisuuntuneet ja tulevat esittämään parastaan kotiavauksessaan. 

O2 tytöt pelaavat pitkälti samoilla tytöilla myös naisten ykkösdivisioonaa O2 Akatemian riveissä, lisäksi muutamat tytöt pelaavat samalla sarjatasolla naisten edustusjoukkueessa. Erityisen mielenkiintoiseksi tilanteen tekeekin juuri samana päivänä pelattava Suomen Cupin peli O2- SB Pro, miten joukkueiden valmennus arvottaa pelit ja ovatko edustusjoukkueen pelaajat saamassa arvokasta kokemusta kamppailemalla tämän hetken parasta Suomalaista seurajoukkuetta vastaan vai tulevatko tytöt Jalkanen, Avikainen, Pöyry ja Alanko muun tyttöjoukkueen mukana omaan kotiluolaamme vahvistamaan ampparijoukkuetta. Akatemia pelaajien voisi suurella todennäköisyydella olettaa olevan mukana koska heidän otteluohjelmansa antaa tällä hetkellä helposti mahdollisuuden matkustaa Espooseen. O2 on pelannut vasta yhden A-tyttöjen sarja ottelun voittaen runsasmaalisessa ottelussa viime kauden hopeajoukkue Pelicansin 10-7. Tehokkaimpina tuolloin esiintyivät K-M Avikainen ( 4+1) sekä V-M Jalkanen ( 1+4). Lisäksi nuori maalivahti Kerttu Aro otti useammankin loistavan torjunnan pitäen Lahtelaisten maalintekoyritykset kurissa. 

Omassa kokoonpanossa tulee tapahtumaan pientä eloa ja liikehdintää johtuen päällekkäisistä Cupin peleistä: Laura Hämeen-Anttila, Viktoria Myllylä sekä Sandra Ojanen ovat poissa kokoonpanosta muiden pelien vuoksi. Samoin edelleen sairastelun vuoksi on poissa Lotta Lehtovirta sekä loukkaantunut Iida Willberg. Koulujen syyslomat aiheuttavat myös sen että B-tytöistä mukaan nostetaan uusina niminä Hilda Stenvall sekä Sandra Fredman. Molemmat tytöt ovat jo harjoituksissa osoittaneet suurta halua ja tahtoa kehittyä sekä kokeilla siipiään myös A:n sarjassa. Ketjukoostumukset tulevat myös elämään melko runsaastikin ja samassa yhteydessä pelaajien roolitukset nousevat entistä merkityksellisempään asemaan pelisuunnitelmaa laadittaessa. Maalissa aloittaa Ronja Kylander, joka keskiviikkona kokosi itsensä erinomaisesti ja antoi joukkueelle mahdollisuuden taistella tasapäisesti ErVin kanssa ottaen useita todellisia torjuntoja.  

Valmentaja Laakkosen sanoin on hyvä lähteä kohti seuraavaa peliä ja itseensä uskoen luottaa omaan tekemiseen:” Rakkaat ystävät, ei meillä ole mitään hätää. Syksy on välillä tälläistä. Pimeää. Onneksi päivällä aurinko paistaa ja ruska hehkuu. Maailman tärkein turha asia eli sähly ei saa määrittää miltä tuntuu. Koko ajan. 

Varsinkaan se mikä on pelien tulos. Tässä on kyse paljon isommista asioista. Yhteisöstä ja ihmisistä. Elämästä yleensä. Kyvystä nauraa itselle. Ja muille. Ja se on helppoa tässä joukkueessa. Nautitaan elämästä. Ja tästä hienosta joukkueesta. Jonka kanssa on ihana toimia. Toinen toisistamme voimaa saaden”. 

 

Toivoisimme ehdottomasti että kaikki tyttösalibandystä kiinnostuneet tulisivat kauden avauspeliin kannustamaan joukkueita sekä nauttimaan tyttöjen taidokkaasta tekemisestä. Joku todellinen tietäjä on nimittänyt joukkueemme pelitapaa robottisalibandyksi, totuus on kuitenkin se että pelikirjamme on taatusti huomattavasti ohuempi kuin usean muun joukkueen. Kaikki tekemisemme ja harjoittelumme perustuu siihen että tytöt oppivat tekemään itsenäisesti ratkaisunsa maailman nopeimman joukkuelajin yksittäisissä pelitilanteissa. Tervetuloa itse arvioimaan miten olemme asiassa onnistuneet. Jokatapauksessa tyttömme haluavat taatusti esittää parastaa kauden kotiavauksessa! 

 

Ottelu K3 Sport Areenalla ( Koskelontie 15, Espoo) alkaa klo 18.00.  

Mikäli et pääse paikanpäälle nauttimaan pelistä lähetämme ottelun suorana myös Northern Stars Youtube- kanavan kautta. 

 

27.08.2019SB-Pro / Northern Stars A-tytöt SM-karsinnoissa
26.08.2019STARS B1 SM-sarjaan!
21.08.2019NORTHERN STARS TÄYTTÄÄ 5 VUOTTA!
20.10.2018A-tytöillä toinen kotipeli
13.10.2018A-tytöillä kauden kotiavaus sunnuntaina!
09.10.2018A-tytöt vierasotteluun Mosalle!
06.10.2018A-tytöt sarja-avaukseen hallitsevaa mestaria vastaan!
10.09.2018A-tytöt SM-sarjaan
06.09.2018A-tyttöjen karsintaennakko
28.08.2018A-tyttöjen kapteenisto valittu

Siirry arkistoon »